zzeldi 2010.01.18. 00:00

Pécs, Kertvárosi buszpályaudvar fölötti "rét"


Kutyafuttató nagyobb térképen való megjelenítése

Ez nem kijelölt futtató, de nagyon is alkalmas sétálásra. A terület valamikor gyümölcsöskert volt, amit kivágtak, hogy majd építenek ide valamit. A valami már évek óta nem épül, viszont a terület ezalatt vadvirágos rétté varázsolta magát, melyet itt ott a kivágott gyümölcsfák gyökeréből sarjadó fácskák díszítenek. Tele van pockokkal, amiket Fanni lelkesen próbál kiásni, és itt nyugodtan meg is teheti, hiszen ez nem park, ráadásul a föld amúgy is tiszta hepe-hupa.
 
Sajnos nemrég valaki kiöntött a közepére egy adag sittet, azóta kicsit elkezdett szemetesedni, de a nagy része még így is pompás terület. A gazdiknak is akad látnivaló: mivel egy dombtetőn terül el, pompás a kilátás a Pécset körülölelő mecseki hegycsúcsokra.
 

Fanni a réten
Fanni a réten

Még egy előnye, hogy itt aztán tényleg senki se jár - hiszen nincs itt semmi.
 
Megközelítés: A buszpályaudvart bármelyik oldalról megkerülve. A Keleti kőhíd dűlőről nyílik egy földút amelyik végigvezet a területen és bekanyarodva a buszpályaudvar behajtójánál ér véget:
 
Összefoglalás:
 
Előnyök: 
  • Virágosrét a lakótelep sarkában
  • A kutyák nyugodtan áskálódhatnak
  • Pompás kilátás a gazdiknak
  • Itt aztán tényleg senkit se zavarhat a kutyánk
Hátrányok:
  • Nem kijelölt kutyafuttató
  • Sajnos elkezdték sitt lerakónak használni 

Címkék:pécs Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyafuttato.blog.hu/api/trackback/id/tr611530130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása