zzeldi 2009.12.12. 20:01

Kutyatartási rendelet - Komló

 Komló állattartási rendelete itt található.

A kutyákkal foglalkozó rész rövid, ide másolom:

 

Ebtartás

14. §

(1) Az ebtartó köteles a három hónapos kort betöltött ebet harminc napon belül – és azt követően évente – veszettség ellen beoltani, és az eboltási bizonyítványt a következő oltásig megőrizni. Az eb tartója az oltási igazolás felmutatása mellett köteles a saját és az eb adatait a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodájához 15 napon belül nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni.

(2) Az ebtartó köteles azt is bejelenteni, ha az eb elhullott, elveszett vagy új tulajdonoshoz került.

(3) Az ebeket – bekerített és lezárt helyen – a nap minden szakában akként kell tartani, hogy elkóborolni, közterületre felügyelet nélkül kijutni ne tudjanak.

(4) Utcán, közterületen bármilyen ebet sétáltatni csak pórázon szabad. Eb csak 18 éven felüli személy kíséretében két méternél nem hosszabb pórázon vezethető, szájkosár ajánlott.

(5) Az ebet tulajdonosa köteles úgy tartani, hogy a közegészségügyi, köztisztasági és állategészségügyi előírásoknak megfeleljen, senki testi épségét és egészségét ne veszélyeztesse, anyagi kárt ne okozzon.

(6) Ebet futtatni a város területén kizárólag az alábbi helyeken lehet:

- 3105/23 hrsz-ú területen (Kenderföld, Irinyi utcai garázsok mellett)

- 552 hrsz-ú területen (Belváros, Eszperantó tér - Vasúti pálya között)

- 030/1 hrsz-ú területen (Kökönyös-Nyugat, Vásártér)

- 1239/6 hrsz-ú területen (Kökönyös-Kelet KBSK Sporttelepmellett)

- 1521/30 hrsz-ú területen (Körtvélyes, "Sík" italbolt alatti volt TÁÉV telephely)

- 0226 hrsz-ú területen (Somág, Bocskai u. 53. mögötti volt   szemétlerakó-hely)

- 344 hrsz-ú területen (Anna-akna, Tanbányával szemben)

- 3072 hrsz-ú területen (Zrínyi tér előtti nyilvános WC melletti terület)

- 3881/39 hrsz-ú terület még be nem épített része (Szilvás, Cseresznyák dűlőbe vezető út melletti garázsok mögötti rész).

 

(7) Közforgalmú közlekedési eszközön kutya csak pórázzal és szájkosárral szállítható.

(8) Nem szabad az ebet – a vakvezető kutya kivételével – bevinni élelmiszer-, vendéglátóüzletekbe, egyéb boltokba, játszóterekre, egészségügyi intézményekbe, sport- és művelődési intézményekbe, gyermekintézményekbe és azok telkére.

(9) A polgármester kötelezheti az ebtulajdonost a művelődésügyi, az egészségügyi, oktatási intézmények szomszédságában legfeljebb 100 m távolságban tartott, és a csendet tartósan háborító eb eltávolítására.

(10) A polgármester indokolt panasz esetén közérdekből vagy jelentős csoportérdekből az érdekeltek meghallgatása, valamint a közegészségügyi és az állategészségügyi hatóság szakvéleményének beszerzése után, meghatározott házban, épületben vagy lakásban az ebek tartását korlátozhatja vagy teljesen megtilthatja.

(11) A sétáltatás során az állat által okozott szennyeződés eltakarítása az ebtulajdonos vagy megbízottja kötelessége.

(12) Valamennyi állattartó köteles állatát megfelelő módon tartani, táplálni, gondozni, megbetegedése esetén gyógyításáról gondoskodni.

(13) Ha az állattartó nem kívánja vagy nem képes az állatot tovább tartani, köteles annak megfelelő elhelyezéséről gondoskodni, illetve a gyepmesternek elszállítani. Eb elűzése kóborrá tétele tilos.

(14) Kóbor ebek befogása a gyepmester feladata, akinek úgy kell befogni, hogy a legkevesebb fájdalmat okozza, és mások testi épségét ne veszélyeztesse, riadalmat és megbotránkozást ne okozzon.

(15) A kóbor ebet a gyepmesteri telepen 15 napig – a harapást okozó ebet elkülönítve – kell tartani. A kóbor ebet tulajdonosa – a tartás költségeinek megtérítése után – kiválthatja.

 

A térkép:


Kutyafuttató nagyobb térképen való megjelenítése

Sajnos nem minden helyet találtam meg, ha valaki Komlói, kérlek segítsen a helymeghatározásban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyafuttato.blog.hu/api/trackback/id/tr711588961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása